Nyheter från Botkyrka SC

Saker som är på gång på Botkyrka Skyttecenter (Hacksjön)

  • Botkyrka vill börja med att hälsa Åva Pistolskytteklubb som ny medlem på skjutbanan. Åva PSK har PPC och Fältskytte som verksamhet.
  • Det har framkommit at det pågått en viss affärsverksamhet på skjutbanan. Botkyrka vill med bestämdhet informera om at det är absolut förbjudet att ha sådan verksamhet. Detta kan leda till uteslutning av medlem och i förlängningen även föreningen.
  • När ett generellt skjutförbud införs på en bana eller hela anläggningen, så görs detta på grund av att något inte är säkert för skytte. Det ska kanske genomföras ett arbete t ex. Detta måste respekteras. Det som nu har varit aktuellt är att vi fick en period med mycket kyla som gjorde att kulfången frös och stickdjupet inte var tillräckligt. Många skyttar tog egna initiativ och köpte in salt och saltade ett antal banor. Innan det saltas så måste man ta kontakt med Skjutbanechefen för att få klartecken. Botkyrka har även köpt in 8 ton med salt som ligger under presenning nedanför flaggstängerna. När man har tagit salt är det ytterst viktig att man täcker saltet igen med presenningen. Skottkärror och spadar finns inne i möteslokalen i kanslibyggnaden.
  • Status på skjutbanan: Allt är öppet förutom B100 (se Facebook-gruppen för aktuell information). Dock ska skjutledaren inför varje skjutning, alltid kontrollera stickdjupet, så at säkert skytte kan genomföras.
    Skjutledare ska alltid inför skytte kontrollera att säkert skytte går att genomföra oavsett årstid.
  • Under våren kommer ett arbete med att bygga nya B4 påbörjas. Edward Åkerman från Stockholm Skarp kommer at vara ansvarig för detta och stå i kontakt med skjutbanechefen under byggnationen.
  • Byggnationen med vridställ på C25:an går nu in i slutfasen. Katarinas PSF förhoppning är att det ska stå klar första halvåret 2024. Utbildning kommer att genomföras med föreningar som vill nyttja vridstället. Här ingår även hur måltavlor ska byggas.
  • Botkyrka har fått information om bokningar på dagtid, vardag som inte nyttjas. Vid misskötsel av bokningar så kan skytt/förening bli av med möjligheten att boka enstaka tid. Vi kommer även att börja debitera en avgift på 500 kr för ej nyttjad tid.

Denna sida uppdaterades 2023-12-28 10:32