Ordning på Sätrabanan

Instruktioner för Sätra, bana A+B:

På förekommen anledning behöver styrelsen tydliggöra följande:
Vi har sett en ökad “spontanverksamhet” på Sätra, vilket vi såklart är glada över. Dock märker vi också att det ökade antalet aktiva skyttar “sliter” mer på banan. Banan hanteras också slarvigare än “förr”.

Nästan varje vecka får vi rapporter om att en eller flera luckor står öppna när en skytt kommer, tomhyllsor ligger kvar i stora mängder på golvet, tavlor/speglar inte är klistrade av föregående skytte, etc etc.

Skjutbaninstruktionerna kommer därför få ett tillägg med en “kom-i-håg-lista” med hur man beter sig före och efter skjutning.

Men det viktigaste är följande:
Med det ökade skyttet skapas “sandgropar” i vallen fortare. Även i dessa ska vi klara minimum måtten för att kunna skjuta. I varje målbod står ett litet metallspett (1m) med en tejpmarkering på. Tejpbiten ska försvinna in i sanden när man sticker vågrätt in spetsen först.

INNAN varje skjuttillfälle är det skjutledarens (ensam skytt är egen skjutledare) ansvar att mäta och se till att djupet är tillräckligt för att kunna skjuta. Nås inte tillräckligt djup (se bilder) även efter krattning/skyffling så FÅR INTE SKYTTE SKE på den banan (alla platser). Styrelsen ska genast informeras. Samma sak gäller om vallen är frusen och spettet inte går hela vägen in.

EFTER varje skjuttillfälle är det skjutledarens ansvar att se till att det krattas/skyfflas i vallen.
Krattor och spadar finns både i målbodarna samt i verktygsboden mellan A/B och C-hallen.

För att jämna ut “slitaget” så kvarstår önskan att sprida ut skyttet på andra platser än t.ex. 39-40 eller 1-2, även fast dessa är “bekväma”.


Denna sida uppdaterades 2023-10-05 13:38